Het deeg: - Kneed de ingredienten (het tarwemeel, het tarwebloem, de olijfolie, het water en het zout) tot een niet al te plakkerig deeg en bekleed met dit deeg de taartvorm. - Bak het deeg vervolgens in plusminus 30 minuten op 170 graden Celsius (heteluchtoven), in de vorverwarmde oven, lichtbruin en knapperig. De vulling: - Zet een bodempje water op met wat zout en voeg - wanneer het water kookt - de broccoli en/of bloemkool toe. - Kook de broccoli en/of bloemkool in plusminus 5 minuten beetgaar. - Hak de ui fijn (mocht je dat nog niet gedaan hebben). - Doe wat olijfolie in een pan en laat deze warm worden. - Voeg - wanneer de olie goed warm is - de ui toe en bak deze een paar seconden op middelhoog vuur. - Voeg vervolgens het ′gehakt′ toe, en bak dit in plusminus een minuut of twee aan. - Draai hierna het vuur uit om te voorkomen dat het ′gehakt′ aanbrandt. De saus: - Maak vervolgens een roux van de olijfolie en het witte bloem, en voeg vervolgens (onder continu roeren met een garde) langzaam de sojamelk en het water toe. - Voeg daarna de polenta, de gistvlokken, de (Franse) mosterd, de kurkuma, e.v.t. knoflook en zout naar smaak toe. Voeg, wanneer de saus te dik dreigt te worden, water toe. - Voeg vervolgens de inhoud van de Tofutti Garlic & Herbs Creamy Smooth bakjes toe aan de saus en draai het vuur uit. Roer even goed door met de garde totdat de Tofutti Garlic & Herbs Creamy Smooth is opgelost in de saus. De afwerking: - Haal nu het deeg, wanneer het klaar is, uit de oven en schep het ′gehakt′ en de broccoli en/of bloemkool erop. - Schep daarna de saus met een spatel over het broccoli- en/of bloemkool-gehaktmengsel. - Laat de taart vervolgens in plusminus 3 minuten goed warm worden in de oven. - Garneer de taart met geraspte nootmuskaat erover.
Veganistische Broccoli-bloemkool-gehakttaart is een recept van Smulweb.nl