1 Knip of hak het zwoerd om de 2 centimeter tot aan het vlees in. Verdeel de lapjes desgewenst overdwars in tweeen.
2 Maak in een kom een marmelade, het kaneelpoeder, het gemberpoeder, peper, het kruidnagelpoeder, de ketjap en 3 eetlepels olie. Klop de ingredienten goed door elkaar.
3 Meng in een tweede kom de knoflook, de ui, de rozemarijn, het tijmpoeder, het foeliepoeder, de rode wijn en 3 eetlepels olie tot een marinade.
4 Verdeel de speklapjes over 2 diepe borden of schaaltjes met een platte bodem. Schenk de eerste marinade in het ene en de andere in het tweede bord. Keer de speklappen en zet deze koel weg.
5 Steek de barbecue aan en laat deze goed voorwarmen.
6 Neem de roosters van de barbecue en bestrijk deze met olie. Strooi wat takjes tijm, rozemarijn en lavendal op de barbecue en plaats de roosters weer boven het vuur.
7 Neem de gemarineerde speklappen uit het vocht en laat deze uitlekken. Leg de lappen op het rooster, bestrijk de bovenzijde met wat olie en laat ze aaaan de onderzijde mooi krokant grilleren
8 Keer de lapjes na 3-6 minuten, afhankelijk van de warmte van de barbecue. Gebruik hiervoor een lange vork of een vleestang. Keer het vlees regelmatig en verplaats het over het rooster, zodat alle lapjes ongeveer gelijkmatig gegrileerd worden.
9 Neem de lapjes van het vuur als deze mooi van kleur zijn en gaar zijn. En serveer ze direct zodat ze kanpperig krokant kunnen worden gegeten.
Speklapjes Op De Barbecue is een recept van Smulweb.nl