1 Meng het gehakt in de kom aan met het paneermeel, het ei en de nootmuskaat.
2 Laat de mais in de zeef zeer goed uitlekken. Werk de mais met de paprikasnippers, de snippers ui en smaak 1/2- 1 theelepel paprikapoeder en 1/4 theelepel chilipoeder met naar smaak zout door het gehakt. Zet de kom, als daarvoor voldoende tijd is afgedekt 1 uur in de koelkast. Meng het gehakt dan nog eens door.
3 Verwarm de grill voor of maak de barbecue bedrijfsklaar.
4 verdeel het gehakt in 8 ongeveer evengrote porties en maak daarvan met telkes vochtig gemaakte handen platte koeken. Bestrijk die op de vleesplank of=schotel met olie.
5 Vet ook het rooster waarop het vlees komt te liggen heel dun met olie in. Leg de Mexicoburgers op de reeds met olie bestreken zijden op het rooster of de barbecue. Bestrijk de bovenzijde van het vlees eveneens met olie.
6 Laat het vlees onder de grill of op de barbecue kleuren. Keer het vlees met behulp van de vleestang en herhaal dat enkele keren tot de Mexicoburgers helemaal gaar en aan weerszijden mooi van kleur zijn.
Gegrilleerde Mexicoburgers is een recept van Smulweb.nl