Tongfilet Op Z'n Caribisch Bereid

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak van 20 gram boter en bloem een blonde roux. Reduceer de visbouillon tot 3 dl. Verdun de roux met de visbouillon totdat U een mooie gladde saus heeft. Meng de eidooier met de slagroom tot een liaison en voeg deze van het vuur af bij de saus. Roer het mengsel er goed door. Haal de tongfilets even door de bloem, strooi er wat zout en peper op en bak ze snel in wat boter zodat ze wat kleur krijgen. Geef er dan wat citroensap over. Haal ze van het vuur. Schil de bananen, snij ze in de lengte doormidden en smeer ze even in wat boter. Flambeer ze dan met de rum. Beboter een ovenschaal en leg er de tongfilets in. Leg op elke filet een halve banaan, geef er wat saus over, strooi er geraspte kaas over en schuif de schaal onder de salamander om te gratineren.

Tongfilet Op Z'n Caribisch Bereid is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met asperges
Bekijk recept
Tongfilet Met Cantharellen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept