Kneed de gehakte ui en het broodkruim door het rundergehakt. Voeg de eieren, kruiden, peper en zout toe en meng het gehakt goed. Laat het mengsel staan om te rusten, terwijl je de saus maakt. Verhit een pan op het vuur en bak de uien in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten toe aan de uien samen met zout, peper, kaneel en suiker (naar smaak). Roer goed door en laat de saus ca. 30 minuten met het deksel op de pan pruttelen. Indien nodig wat water (of wijn) toevoegen. Vorm dan gehaktballetjes (ter grootte van een pingpongbal) van het gehakt en bak ze in de hete olijfolie. Laat ze als ze gaar zijn uitlekken op keukenpapier en doe ze daarna in de saus. Laat de gehaktballetjes ca. 15 minuten meepruttelen in de saus, strooi er peterselie overheen en serveer uit.
Keftedes Me Domatosaltsa is een recept van Smulweb.nl