Nasi Keboeli

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien en snijd ze klein. Pers de knoflook. Schij de djahe en hak ze fijn. Spoel de rijst in een zeef goed uit onder stromend koud water. Doe de rijst in een pan en voeg er 1/2 l. water aan toe. Verhit de olie in een pan en fruit hierin voortdurend omscheppend de uien en het knoflook circa 3 min. Voeg de kruidnagels, de djahe en de nootmuskaat toe en fruit alles nog 2 in. Voeg het gefruite mengsel aan de rijst toe en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de rijst in circa 20 min. zachtjes gaar en bijna droog koken. Haal de pan van de hittebron, neem het deksel van de pan en laat de rijst enkele min. droog dampen. Breng de rijst op smaak met de kaneel en wat zout en peper.

Nasi Keboeli is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi Keboeli
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi keboeli (kruidige rijst)
Bekijk recept
Nasi keboeli met chili kip
Bekijk recept
Nasi keboeli met chili kip
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept