Klop de eidooiers tot een schuimig mengsel. Verhit de suiker met 3 el water in een pan met dikke bodem tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel lichtbruim karameliseren. Niet te donker, maar ook niet te licht. Het moet wel echt karamel zijn. Schenk er dan 1¼ dl. kokend water bij(pas op voor spatten. Roer tot de karamel weer is opgelost. Schenk de karamel in een dun straaltje bij de eidooiers en roer onafgebroken. Blijf roeren tot het mengsel koud is. Klop de slagroom half stijf met het vanillemerg en spatel dit door het eidooiermengsel. Schep het mengsel in een diepvriesdoos en laat het minstens 6 uur bevriezen. Serveren: Zet de mousse ± 30 min. voor serveren in de koelkast. Maak met behulp van een grote lepel mooi ovale vormen van de mousse. Serveer er vers fruit naar keuze bij en eventueel wat lobbig geklopt slagroom.
Bevroren Karamelmousse is een recept van Smulweb.nl