Verhit het spek totdat het vet eruit begint te lopen. Voeg de poulet toe (eventueel eerst kleiner snijden) en bak het rondom bruin in het spekvet. Vervolgens de boter toevoegen, de gehakte uien, de uitgeperste teentjes knoflook en de in blokjes gesneden knolselderij. Het geheel goed door elkaar mengen. Dan de wijn (op kamertemperatuur of warmer) erbij, tijm, rozemarijn en takjes selderij, deksel op de pan doen en alles minimaal 1.1/2 uur zachtjes laten pruttelen. Zo nodig wat bouillon (of water)toevoegen.De kastanjechampignons in vieren snijden (grote exemplaren in zessen), oesterzwammen en shii-take in reepjes en ze 20 minuten voor het einde van de stooftijd toevoegen.De stoofpot op smaak brengen met zout en peper. Eventueel binden met aangemengde bloem of maizena.
Wild Zwijn-paddenstoelstoofpot is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan