Kip-Kerrie

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kipfilet in stukken snijden en bestrooien met kerrie. De paprika en de prei schoonmaken en fijnsnijden. De stukken kipfilet aanbakken in de boter. De prei en paprika toevoegen en even laten meebakken. Tijm, foelie en een 1/2 dl water toevoegen en het geheel in ca. 15 minuten gaar smoren. De tauge wassen. Het fruit schoonmaken en kleinsnijden. Fruit uit blik of glas laten uitlekken. De rozijnen wassen en de gember fijnsnijden. Als de kip en de groente gaar zijn, de tauge toevoegen en deze even laten meesmoren. De bloem met de kerrie vermengen en aanmengen met koud water. Dit al roerende bij de kip met groenten voegen. Het geheel ca. 4 minuten laten doorkoken tot het gebonden is. Het fruit, de rozijnen en de gember toevoegen.

Kip-Kerrie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept