Verwijder eventuele lelijke blaadjes van de witlof en snijd het onderste stukje weg. Kook de struikjes in ca. 5 minuten beetgaar. Pel de ui en snipper hem. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de boter en fruit de ui erin. Voeg de tomatenblokjes, tomatensap, maiskorrels en eventueel een scheutje tabasco toe. Laat dit 5 minuten stoven en breng het op smaak met peper, zout en honing. Leg de uitgelekte witlof in een ingevette ovenschaal en verdeel het maismengsel erover. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de tortillachips, strooi ze over de witlof en het maismengsel en dek het geheel toe met plakjes kaas. Plaats de schotel in de oven en laat het gerecht heet en goudbruin bakken (hoe lang het duurt is afhankelijk van de begintemperatuur). Garneren met koriander.
Mexicaanse Witlofschotel is een recept van Smulweb.nl