Shii-take-ovenschotel

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De paddestoelen wassen, in kleine stukjes snijden. Met wat zout en eventueel peper in de wijn zachtjes zo′n 5 minuten laten koken. De shitake nu laten drogen en in niet te kleine stukken snijden. Snijd de uitjes fijn, de aubergine in blokjes en de banaan in stukjes. De uitjes fruiten in de olie met de aubergine en de banaan erbij. De blokjes shitake en eventueel wat geraspte noten toevoegen. Ongeveer een half uur laten sudderen. Ondertussen de aardappelen net gaar koken en in blokjes snijden. Vul de bodem van een ingevette ovenschotel met aardappelblokjes. Dan de inhoud van de shiitake enz. erbij, eventueel met nog wat aardappelblokjes ertussen. Plaats ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (180 C).

Shii-take-ovenschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preistamppotje met noten en shii-takes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige vegetarische ramen in 15 minuten
15 min-
Bekijk recept