Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snijd de roosjes van de broccoli (niet te groot). De rest van de stronk wordt niet gebruikt. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes of in kleine stukjes. Kook water voor de pasta en voor de broccoli (twee pannen dus!). Kneus de knoflookstukjes. Kook de pasta in ca. 10 minuten beetgaar. Kook de broccoli kort (5 tot 10 minuten, naar voorkeur). Bak de gekneusde knoflook heel kort in olijfolie terwijl de broccoli goed uitlekt. Pureer de broccoli en knoflook door elkaar met een staafmixer of foodprocessor (de blender). Voeg de peterselie, 2 el parmezaanse kaas en de creme fraiche toe en naar smaak wat zwarte peper. Roer dit goed door elkaar. Vet de ovenschaal goed in. Doe de goed uitgelekte pasta in de ovenschaal. Doe daarop het broccolimengsel. Strijk dit voorzichtig glad met de bolle kant van een lepel. Leg hierop de plakjes champignon, druk ze een klein beetje in het broccolimengsel vast. Zorg dat het gerecht vrij plat blijft en de champignons dus niet uitsteken. Strooi hierover zoveel parmezaanse kaas als nodig is om de champignonschijfjes geheel te bedekken. Zet dit ca. 15 minuten in de oven.
Ovenschotel Met Pasta En Broccoli is een recept van Smulweb.nl