Zet een grote pan op ht vuur, goed heet laten worden. De aardbeien met suiker erbij gieten. Als je zoetstof ipv suiker wilt gebruiken, doe je er enkel de schoongemaakte aardbeien bij! Klein scheutje water zodat ze niet aan de bodem vastplakken en roeren op een matig vuur. Na een poosje is het pulp, ligt aan de stevigheid van de aardbei en hoe pulperig je het geheel wilt hebben. Ik vind het lekkerder als het wat grover blijft, maar dat is geheel persoonlijk! Als de jam gereed is laat je het afkoelen, niet op het warme pitje laten staan, wat dan blijft het nog doorverwarmt. Als de jam afgekoelt is kun je er zoetstof naar smaak bij doen, minimaal 1 kilo! Dit is niet alleen om de jam zoeter te maken, maar ook omdat suiker/zoetstog een natuurlijk conserveringsmiddel is! Als je het dus zonder suiker/zoetstof wilt maken is het zaak om de jam binnen 2 weken te nuttigen! In schone potten doen, deksel erop en klaar ben je!