Zoetzuur Van Pompoen

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak potten en deksels goed schoon en dompel ze daarna in kokend water om ze steriel te maken. Laat ze uitlekken op een schone theedoek. Maak het stuk pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de azijn met de suiker, kruidnagelen, laurier, tijm, dille en de kaneel aan de kook. Voeg de blokjes pompoen en de pepertjes toe. Laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. Haal het kaneelstokje en de kruidnagelen uit de pan. Neem de blokjes pompoen met de rest van de kruiden en pepertjes met een schuimspaan uit de pan en schep ze in de potten. Vul de potten verder met de azijn en sluit de potten zorgvuldig. Daarna een etiket met datum en wat er in zit op de potjes plakken. De potjes voor gebruik minstens drie weken op een donker, koele plaats laten staan. Na opening moeten de potjes in de koelkast bewaard worden. Ze zijn dan nog beperkt houdbaar

Zoetzuur Van Pompoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept