De uien pellen en in dunne plakjes snijden. De helft van de boter verhitten in een koekenpan en de uiringen glazig fruiten. De champignons zorgvuldig schoon borstelen en (eventueel) kort naspoelen met koud water. De stelen met een draaiende beweging van de hoeden scheiden. De hoeden droogdeppen met een schone theedoek of wat keukenpapier. De glazige ui pureren met een pureerstaaf of een blender of door de ui met een houten lepel door een zeef te wrijven. De uibrei op smaak brengen met versgemalen peper en zout en warm wegzetten. De rest van de boter smelten en de champignonhoeden voorzichtig in de boter gaar smoren (ongeveer 10 minuten). De room verwarmen in een steelpannetje en wat in laten koken. De uimoes door de room roeren. de uimoes in bedjes op de borden leggen en de champignonhoeden op de bedje leggen. Licht bestrooien met versgemalen peper en wat zout.
Champignons Op Uienpuree is een recept van Smulweb.nl