Vet een lage taartvorm met een doorsnede van 26 centimeter in. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van ongeveer 30 centimeter. Bekleed hiermee de vorm en snij het overtollige deeg eraf. Prik het deeg hier en daar met een vork in. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de vorm met oude peulvruchten of bakerwten. Bak de taart ongeveer 25 minuten in de onderste helft van een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Verwijder de steunvulling en het papier. Bak de taart nog 10 minuten en laat hem op een rooster afkoelen. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Knijp de blaadjes uit en los ze op in 3 eetlepels heet water. Roer ze door de lemon curd. Klop de mascarpone los en schep de lemon curd erdoor. Schep de vulling in de taart. Laat de taart in de koelkast opstijven. Snij de limoen en citroen in dunne plakjes en leg ze op de taart. Zet de taart op een schaal en garneer met de citroenmelisse.
Taart Met Citroen, Limoen En Mascarpone is een recept van Smulweb.nl