Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Neem een rond bakblik met een diameter van 23 cm en een losse bodem en vet die goed in. Meng in een kom eigeel, suiker en sinaasappelschil en klop het ongeveer 1 minuut met een garde. Voeg het sinaasappelsap, de amandelen en het broodkruim toe. Klop in een andere kom het eiwit en schep er dan voorzichtig het taartmengsel door totdat alles goed gemengd is. Vul met het bakblik met het mengsel en zet het 45 tot 50 minuten in de oven tot het gerezen en stevig is. Laat 5 minuten afkoelen in het bakblik. Breng de taart dan voorzichtig over op een rooster en laat ′m staan tot hij helemaal afgekoeld is. Kneus de kardemompeulen lichtjes. Verhit limoen- en sinaasappelsap met de limoenschil, de suiker, de kardemompeulen en het kaneelstokje totdat de suiker opgelost is. Draai het vuur hoger en laat de siroop ongeveer 5 minuten koken. Prik wat gaten in de taart met sateprikkers en giet de siroop erover. Bewaar ongeveer 8 eetlepels siroop. Pel de sinaasappels vlak voor het serveren en snij ze in rondjes. Verwarm de sinaasappelrondjes ongeveer 5 minuten in de overgebleven siroop. Verdeel de siroop over de taart en serveer in punten.
Sinaasappel-amandel Taart Met Warme Kardemomsiroop is een recept van Smulweb.nl