1 Doe de gewassen en uitgelekte abrikozen en pruimen in een grote kom. Verwarm de wijn of cider en schenk het over de vruchten. Laat het minstens 4 uur, maar liever 1 nacht weken.
2 Doe de zachte boter en suiker in een beslagkom en klop het licht en schuimig.
3 Blijf kloppen en voeg geleidelijk de beide soorten meel en de gemalen hazelnoten toe.
4 Werk nu ver der met de handen. kneed het door en doe er op het laatste moment de gehakte walnoten door.
5 Beleg een taartvorm van 23 - 24 cm met bakpapier en maak een bodem van het deeg. Eerst even uitrollen op een met bloem bestoven werkvlak maakt het gemakkelijker. Prik met een vork een flink aantal gaatjes in het deeg en schuif de vorm in de voorverwarmde oven.
6 Bak 15 minuten bij een temperatuur van 190 graden of gas stand
5 In de tussentijd de vruchten in een vergiet laten uitlekken en afdrogen met een stukje keukenpapier.
7 Taart uit de oven nemen en de vruchten erover verdelen.
8 Afdekken met aluminiumfolie, in de oven terugzetten en nog 10 minuten bakken.
9 Meteen na het uit de oven nemen met de licht verwarmde honing bestrijken. 1
0 Even laten afkoelen, uit de vorm halen en verder op een taartrooster koud laten worden.
Notentaart Met Zuidvruchten En Noten is een recept van Smulweb.nl