2 el olie verhitten, de wortelreepjes hierin 8-10 min. stoven en vervolgens op smaak brengen met zout en peper. De courgettes kort blancheren in kokend water met zout en laten uitlekken. Courgetterolletjes maken : de groene stukjes lente-ui en de wortelreepjes met de mozzarellareepjes verdelen over de courgetteplakken. Bestrooien met zout, peper, de tijm en de oregano. Oprollen en vaststeken met houten prikkertjes. Voor de tomatensaus de gesnipperde uitjes fruiten in het achtergebleven bakvet. De knoflook pellen en erboven uitpersen. De tomaten met het sap toevoegen en prakken. vermengen met de creme fraiche en op smaak brengen met zout en peper. Nog 5 min. zonder deksel zachtjes laten koken. De rest van de olijfolie in een diepe koekepan verhitten en de rolletjes hierin rondom even bakken. uit de pan nemen en apart houden. De courgetterolletjes in de saus leggen en met het deksel op de pan op een laag vur in 20 min. gaar laten worden.
Courgette-Wortelrolletjes is een recept van Smulweb.nl