Geroosterde Happy Shrimp Op Carpaccio

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Begin met de zoetzure pompoen, aangezien dit het beste een dag kan staan. Breng de witte wijnazijn, witte wijn, suiker, een stukje rode peper zonder zaadlijsten, kardamon, koriander, en de knoflook aan de kook. Zorg dat de marinade goed op smaak is voor dat u de pompoen-brunoise toevoegd. Laat de pompoen even aan de kook komen en laat dit dan afkoelen in het eigen vocht. Voor de pompoencrème snijdt u de pompoen in gelijkmatige stukken, doe deze in een pan met de kaneel, laurier, boter en de melk en laat dit zachtjes gaarstoven met een goede snuf zout. Als de pompoen gaar is giet u het teveel aan vloeistof af en verwijdert u de kaneel en de laurier. De pompoen doet u in een blender en dit laat u tot een gladde massa blenderen. Voeg steeds beetje bij beetje het overgebleven vocht toe om de crème vloeibaarder te maken. Doe er niet alle vocht in één keer bij. Voor de carpaccio neemt u drie Happy Shrimps per couvert. Deze legt u tussen twee plastic vellen en sla dit plat met de platte kant van een hakbijl of een groot mes. Met een steker kunt u hierna zorgen dat de carpaccio een mooie ronde vorm krijgt. Dit doe je door de steker langzaam over de carpaccio te bewegen totdat de platgeslagen Happy Shrimp precies in de steker past. Voor de specerijenmix roostert u de specerijen in een koekenpan totdat de specerijen knetteren. Vijzel deze zo fijn mogelijk in een vijzel. Snij de Happy Shrimp tot aan de staart in. Bij het bakken gaan de stukjes dan mooi krommen. Voor het roosteren strooit u het specerijen poeder met wat zout over de Happy Shrimps. Neem een koekenpan en rooster de gamba's in een hete pan. Snij de venkel in de lengte door de midden en snij van de platte kant hele dunne plakjes waardoor u een soort krullende stukjes krijgt. Deze dient u voor gebruik nog even in ijswater te leggen waardoor ze een stuk knapperiger worden. Maak de venkel aan met wat azijn, olijfolie, zout en peper. Neem een rond bord. Gebruik de steker die ook voor de carpaccio is gebruikt, en maak een laagje pompoencrème van enkele millimeters. Haal de steker weg en leg de carpaccio bovenop de pompoencrème. Breng dit op smaak met zout en peper. Strooi wat zoetzure pompoen op de carpacio.

Geroosterde Happy Shrimp Op Carpaccio is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept