Opgelegde Mosselen

5
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de mosselen zoals u ze zou klaarmaken op natuurlijke wijze (garen in pot met de boter, selder, een deel van de uien en wat peper). Dit doet u best in 2 keer (telkens porties van 2 kg). Als de mosselen gaar zijn, haalt u ze uit de schelp en laat u ze afkoelen. De selder en de ui waarin u de mosselen gekookt hebt mag u wegdoen. Ondertussen neemt u 3 kopjes water en 3 kopjes azijn. Daarin kookt u de uien tot ze halfgaar en voeg de laurierbladjes toe. Voeg zout en peper toe en 3 koffielepeltjes suiker (+ eventueel wat citroensap). Als dit gedaan is dikt u de saus op met aardappelbloem die u eerst in koud water hebt opgelost en laat eventjes doorkoken (de saus mag niet te visceus worden). Als de saus niet meer kookt, kan u de mosselen toevoegen en de peterselie (naar keuze toevoegen). Breng in de potjes telkens 1 schijfje citroen. Daarna vult u de potjes met de mosseltjes. Als u de mosselen eerst een paar dagen laat staan, zullen ze beter smaken.

Opgelegde Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Makreel met opgelegde aubergines met fetakaas
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van kalfsfilet met citroen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Opgelegde peertjes
0 min
Bekijk recept
Haringsla met appel en curryroom
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept