Aardappel-kervelsoep

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de sjalotjes in de verwarmde boter circa 5 min. zachtjes glazig. Voeg de aardappels toe en warm ze circa 5 min. mee zonder dat ze kleuren. Schenk de bouillon erop en breng het aan de kook. Kook de soep circa 15 min. zachtjes. Roer er 3 el kervel door en warm circa 2 min. mee. Pureer de soep en zeef hem eventueel. Breng de soep weer aan de kook, roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Strooi er voor het serveren de lente-ui en rest van de kervel over.

Aardappel-kervelsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kervelsoep met gerookte haring
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-kervelsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Heldere Kervelsoep
20-30 min -
Bekijk recept
Kervelsoep
30-60 min -
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept