Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij in vrij dikke schijven. Maak suikersiroop met 500 g suiker, 5 dl water, 1 opengesneden vanillepeul en een stukje citroenschil. Meng de sinaasappel met 10 blaadjes pepermunt en de gekonfijte gember. Hou een 10-tal stukjes gember apart voor de afwerking. Giet er de kokende suikersiroop op, dek af met huishoudfolie en laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet nadien in de ijskast. Maak voor de granite een suikersiroop met 60 g water en 300 g suiker. Laat afkoelen, voeg een scheut citroensap en een 20-tal grof gesneden blaadjes ijzerkruid toe. Doe in een lage rechthoekige vorm en zet minimum 6 uur in de diepvriezer. Roer vlak voor het opdienen los met een vork. Doe de sinaasappel met telkens een soeplepel marinade in vier diepe borden. Haal er de gember uit en werk af met de niet-gemarineerde gember, fijngesneden blaadjes pepermunt en een quenelle granite van ijzerkruid