Wortelsoep met gegrilde garnalen Verwijder de schaal van de garnalen. Laat aan de helft van de garnalen het staartje zitten en verwijder van de rest ook het staartje. Snijd de garnalen langs de rugkant in en verwijder het zwarte nerfje. Dep de garnalen goed droog. Snijd de garnalen zonder staartje in stukjes en zet ze tot gebruik in de koelkast. Schep de helft van de olie, de geraspte knoflook en peper naar smaak door de garnalen met staartje en marineer ze minimaal ± 30 min. in de koelkast. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en fruit de sjalot goudgeel en glazig. Voeg de gember, de wortel, de aardappel, het kerriepoeder en de komijn toe en bak alles al omscheppend 5 min. Schenk de bouillon (zonder het vlees) erbij en voeg 5 dl water toe. Breng alles aan de kook. Kook alles in ± 40 min. helemaal gaar. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng de soep aan de kook. Verhit intussen een grillpan en grill de garnalen met staartje aan beide kanten totdat ze roze en net gaar zijn. Voeg de gesneden garnalen aan de soep toe en kook de soep kort door. Prik de gegrilde garnalen elk aan de sierprikker. Schep de soep in kommen of borden, schep er een lepel crème fraîche in, bestrooi met sesamzaadjes en korianderblaadjes en leg de prikker op de rand van de kom. Italiaanse antipasti
Wortelsoep Met Gegrilde Garnalen is een recept van Smulweb.nl