ERWTENSOEP

2
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de spliterwten schoon met koud water.
  • 2 Breng in een kookpan water met kluif of hamschijf aan de kook.
  • 3 Schuim met een soeplepel de schuim af.
  • 4 Snijd met een koksmes het vetspek (ondaan van zwoerd), in blokjes van een cm en voeg dit met de spliterwten aan het vocht toe.
  • 5 Schuim nogmaal het vocht af en hou bodem in beweging tegen aanbranden.
  • 6 Voeg de gewassen en gesneden prei, ui en knolselderij toe.
  • 7 Laat dit nu minimaal 90 min doorkoken. (water moet goed borrelen) terwijl regelmatig de bodem losgeroerd worden.
  • 8 Verdwijder met schuimspaan de kluif of hamschijf (verwijder zwoerd) en snijd het vlees in blokjes van een cm.
  • 9 Verdwijder met een koksmes het vel van de kookworst en snijd de worst in halve plakjes. 1
  • 0 Breng de soep met zout en peper op smaak en laat nog even doorkoken. 1
  • 1 Roer met een garde de soep glad. 1
  • 2 Voeg kort voor serveren de gare blokjes vlees en de plakjes kookworst toe en kontroleer de smaak. 1
  • 3 Werk de soep met fijngehakte bladselderij af.

ERWTENSOEP is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept