Witlofsoep

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De witlof in dunne reepjes snijden (enkele blaadjes apart houden). De reepjes spek in 20 gr boter in 10 minuten krokant bakken. De ui, bleekselderij en witlof toevoegen en 10 minuten meebakken. De bouillon erdoor roeren en 45 minuten zachtjes koken. De apart gehouden witlof in lange, smalle reepjes snijden en de witlofreepjes in 10 gr boter en 1 eetlepel water 6 minuten stoven. De soep pureren, zeven en aan de kook brengen. De room, witlofreepjes, zout en peper er door roeren en verwarmen. De plakken spek in een droge pan krokant bakken. De peterselie en bieslook over de soep strooien en het spek erop leggen.

Witlofsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witlofsoep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen
30 min-
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witlofsoep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen
30 min-
Bekijk recept