Bloemkoolroomsoep

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter in een pan en laat de prei, de aardappel en de bleekselderij op middelhoog vuur 5 tot 10 minuten stoven. Giet de bouillon erbij, voeg de bloemkoolroosjes toe en houd er een paar apart voor de garnering. Breng aan de kook en laat koken tot de groenten gaar zijn. Laat iets afkoelen. Kook intussen de achtergehouden bloemkoolroosjes in water met een beetje zout beetgaar. laat ze uitlekken en houd ze warm. Pureer de soep. Giet terug in de pan en roer de room erdoor. Breng op smaak met wat zout, Peper en nootmuskaat. Warm de soep op laag vuur door er roer er de achtergehouden bloemkool door.

Bloemkoolroomsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolroomsoep
25 min
Bekijk recept
Bloemkoolroomsoep met spek
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolroomsoep
0 min
Bekijk recept

Bloemkoolroomsoep
25 min
Bekijk recept
Bloemkoolroomsoep met spek
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolroomsoep
0 min
Bekijk recept