Lady Curzon-Soep

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter in pan en fruit hierin de klein gesneden ui met de kerrie ca. 6 minuten. Voeg de Cognac en de schildpadsoep toe en laat alles door en door warm worden, zonder dat de soep gaat koken. Klop het ei los. Sla de slagroom half stijf en vermeng de eierdooier met de slagroom. Verdeel de soep over vier ovenvaste soepkoppen, waarbij de koppen voor niet meer dan 2/3 gevuld mogen worden. Vul de koppen soep aan met het dooierslagroommengsel. Plaats de koppen soep onder de voorverwarmde overgrill en laat de laag slagroom in 2 minuten enigszins kleuren. Bestrooi de soep voor het serveren met wat kerriepoeder.

Lady Curzon-Soep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met gehakt en rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept