Doe de Kip en 2,5 liter water en de Gemner in een pan. Op een hoog vuur snel aan de kook brengen. Het vuur laagdraaien en ongeveer 35 minuten laten koken zonder de deksel op de pan. De olie in een andere pan verhitten en de ui en de knoflook daarin ongeveer 8 min goudbruin bakken. Regelmatig roeren voorkomt dat de ui en de knoflook aanbranden. Ongeveer 1 3/4 liter van de soep zeven en bij het ui, knoflookmengsel voegen. Doorroeren en eventueel vastgebakken ui van de bodem losschrapen. De soep daarna 4 - 5 min zachtjes laten doorkoken. Het kippenvlees van het bot halen,en het vel verwijderen. En kijk uit dat er geen splinterbotjes in achter blijven(heel Gevaarlijk) Vlees in kleine stukjes snijden De eiermie, het vlees, en de tauge, chilipeper en de spinazie over 4 soepkoppen verdelen De soep met de sojasaus het zout en de peper op smaak brengen en er overheen gieten.
Kippensoep Met Eiermie is een recept van Smulweb.nl