6. Rol de plak bladerdeeg uit, bevochtig ze met een beetje water en plooi ze in twee. Duw licht op de twee helften zodat ze goed aan elkaar hechten. Snij de halve plak in vier zodat u vier driehoeken krijgt. Bestrijk ze met het geklopte eigeel en geef de vorm van de hoedjes aan door met een puntig mes inkervingen te maken met in het deeg. Schik de bladerdeegvormpjes op boterpapier en zet ze in de oven. Laat ze een kwartiertje bakken. Intussen laat u de fijngesnipperde sjalot zachtjes fruiten in een pan met de gesmolten boter. Voeg daarna de garnalen toe, en laat ze 1 minuut bakken op een hoog vuur, besprenkel dan met de whisky. Laat een beetje inkoken en voeg de room toe. Breng op smaak en voeg een mespuntje cayennepeper en de fijngehakte bieslook toe. Neem de bladerdeegvormpjes uit de oven, snij zorgvuldig de hoedjes weg. Schik de vormpjes op de borden en vul ze met de garnaal bereiding. Zet de hoedjes op hun plaats en garneer met enkele blaadjes sla. Onmiddelijk opdienen. U kunt de bereiding afronden met een artisjokbodem in kleine dobbelsteentjes gesneden.
Bladerdeeggebak Met Grijze Garnalen is een recept van Smulweb.nl