Kalfsbouillon Met Groenten

0
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 240 graden C. In braadslede in olie kalfsbotten en -schenkel leggen. In midden van oven in 20-30 minuten laten bruinen. Overdoen in soeppan. In braadslede tomatenpuree op vuur even aanbakken. Aanbaksels met water losroeren en met 4 liter water in soeppan schenken. Aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. In boter ui, wortel en 200 gr selderij ca 5 minuten zachtjes bakken. Met knoflook, tijm, laurier, (peterselie), 1 theelepel zout en peperkorrels in soeppan doen. 4-6 uur zachtjes laten koken, af en toe afschuimen. Boven andere pan door zeef en vochtige doek schenken. Bouillon klaren: bouillon laten afkoelen. Soepgroenten, gehakt en eiwitten erdoor roeren. Bouillon heel langzaam al roerende aan de kook brengen. Als schuim ontstaat is bouillon geklaard. Opnieuw zeven. Laatste hand: rest van selderij in luciferdunne reepjes snijden. Selderij en prei ca 5 minuten in bouillon gaar laten worden. Bouillon op smaak brengen met zout en peper. Royaal bestrooien met fijngehakte kervel. Serveren met broodjes.

Kalfsbouillon Met Groenten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Osso buco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsmedaillons, dragon-mosterdsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept