Knolselderij - Aardappelsoep Met Spekjes

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en was de knolselderij en snij hem in blokjes. Bewaar wat selderijblad voor garnering en hak het grof. Schild de aardappels en snij 1 aardappel in kleine blokjes. Was en dep de aarappelblokjes droog. Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook de knolselderij met de hele aardappel ca. 15 minuten in de bouillon. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Verhit de olijfolie en bak de spekreepjes met de aarappelblokjes krokant. Pel en snij de knoflook in zeer dunne plakjes en bak deze even met de spekreepjes mee. Voeg dit alles en de zure room toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Knolselderij - Aardappelsoep Met Spekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept