Soep Met Meergranenrijst En Champignons

6
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pel en snipper de uien. Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm. Schrap de wortel en snijd hem in klein dobbelsteentjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter in een ruime pan. Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel al omscheppend in ca 5 min. op een halfhoog vuur glazig. Bak de champignons al omscheppend op een hoog vuur ca 2 min mee. Temper het vuur, strooi de bloem over de groenten en schep de bloem er goed door. Schenk al roerend beetje bij beetje de bouillon bij het groentemengsel zodat een mooie gebonden soep ontstaat. Voeg de tijm toe en laat de soep op een laag vuur 10 min. zachtjes koken en de groenten gaar worden. Roer regelmatig om aanzetten te voorkomen. Schep de meergranenrijst erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer de soep met een eetl. slagroom en de bladselderij.

Soep Met Meergranenrijst En Champignons is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept