Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pel en snipper de uien. Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm. Schrap de wortel en snijd hem in klein dobbelsteentjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter in een ruime pan. Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel al omscheppend in ca 5 min. op een halfhoog vuur glazig. Bak de champignons al omscheppend op een hoog vuur ca 2 min mee. Temper het vuur, strooi de bloem over de groenten en schep de bloem er goed door. Schenk al roerend beetje bij beetje de bouillon bij het groentemengsel zodat een mooie gebonden soep ontstaat. Voeg de tijm toe en laat de soep op een laag vuur 10 min. zachtjes koken en de groenten gaar worden. Roer regelmatig om aanzetten te voorkomen. Schep de meergranenrijst erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer de soep met een eetl. slagroom en de bladselderij.
Soep Met Meergranenrijst En Champignons is een recept van Smulweb.nl