Enkele uren vooraf: Breng de gevogeltefond aan de kook in een kookpan. Kook de aspergestukjes gedurende 5 min. Haal ze uit de pan. Doe er de diepgevroren mantelschelpnoten in, laat afgedekt weer tot aan het kookpunt komen en zet het vuur af. Laat nog 5 min. rusten en haal de mantelschelpnoten uit de pan. Zet de aspergestukjes en de mantelschelpnootjes koel weg. Laat de fond tot de helft inkoken. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de scampi′s aan elke kant gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Besprenkel ze met de cognac en schep ze uit de pan. Zet de scampi′s koel weg. Giet de ingekookte fond in de pan, voeg er de kreeftensoep bij en laat al roerend 3 min. verder koken. Kruid met peper, een weinig zout, paprikapoeder en enkele druppels tabasco. Zet koel weg. 5 min vooraf: Doe de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampi′s, de mantelschelpnoten en de aspergestukjes bij en laat afgedekt zachtjes verwarmen (niet koken, anders worden de zeevruchten taai). Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
Zeevruchtenpannetje Met Asperges is een recept van Smulweb.nl