Vul de kwartels met de tapenade,omwikkel ze met een sneetje spek en bind het spek vast met een touwtje.Verwarm wat olie in een stoofpan en bak de kwartels aan alle kanten goudbruin.Haal de kwartels uit de stoofpan en leg ze opzij. Snijd de wortel en de ui in blokjes en braad ze in de pan.Giet er de wijn bij, breng op smaak met peper en zout,voeg de geperste look en het gevarieerd kruidentuiltje toe.Laat alles 10 minuten inkoken,voeg dan de kwartels toe en laat ze nog een twintigtal minuten garen. 5 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de ontpitte en in 4 gesneden olijven toe.Controleer of de saus voldoende gekruid is. Dien op met puree en Provencaalse kruiden. Een tip: Helemaal op het einde kan je 25 g boter door de saus roeren
Kwartels Op Z'n Provencaals. is een recept van Smulweb.nl