Knolselderijsoep Met Sjalot

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden. De knolselderij schillen, wassen en in grove stukken snijden. De prei in de lengte halveren, in grove stukken snijden en wassen. De knoflookteentjes fijnhakken. In een pan de olie op een middelhoog vuur verhitten en de sjalot hierin aanzetten. Vervolgens de knoflook, knolselderij, prei, laurier en 1 eetlepel kervel toevoegen. Afblussen met de kippenbouillon en melk, room en creme fraiche toevoegen. De soep op een laag vuur 40 minuten laten koken. Af en toe roeren. De laurierblaadjes verwijderen en de soep met een staafmixer pureren en door een zeef halen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. De soep serveren met broodcroutons en de rest van de kervel.

Knolselderijsoep Met Sjalot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met linzen en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse knolselderijsoep
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep
60 min-
Bekijk recept