Komkommer-yoghurtsoep Met Oesters En Kaviaar

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak eerst de dille-olie. Houd 4 takjes dille apart en blancheer de rest even in lichtgezouten kokend water. Giet onmiddellijk af en mix fijn met de olijfolie. Kruid met zout en zet apart (op kamertemperatuur). Zeef de olie vlak voor het serveren door een fijne puntzeef. Snijd 1 komkommer in schijfjes van 1 mm dik en doe ze in een kom met enkele geplette zwarte peperkorrels, een snuifje zout, het sap van 1 citroen, 1 blaadje laurier en 1 eetlepel suiker. Zet afgedekt in de ijskast en laat gedurende 3 uur marineren. Schil de rest van de komkommers, snijd er de zaadjes uit en mix tot een gladde soep. Roer er de yoghurt onder en kruid met het limoensap, peper en zout. Dek af en zet gedurende 3 uur afgedekt weg in de ijskast. Steek de oesterschelpen open en snijd de oesters los. Haal ze uit de schelpen en vang het sap op. Neem vier diepe borden en schik er in vier hoopjes enkele schijfjes gemarineerde komkommer in. Leg daarop telkens een oester en werk af met de kaviaar. Controleer de kruiding van de soep en voeg eventueel wat oestersap toe. Lepel de soep rondom en versier met dille, radijsscheuten en dille-olie. Snijd de radijzen in fijne julienne en strooi over de bereiding. Eindig met een flinke draai van de pepermolen.
Voorbereiding
stijd: 20 minuten + 3 uur. Tip: Hoe langer je de komkommerschijfjes marineert, hoe zachter ze worden en hoe meer vocht ze verliezen door de inwerking van het zout en het citroensap.

Komkommer-yoghurtsoep Met Oesters En Kaviaar is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaviaar van bospaddenstoelen
10 min Snack
Bekijk recept
Blini's met avocadoroom en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaviaar van aubergines
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept