Was de kippenlevertjes zorgvuldig en zet ze een uurtje in melk. Laat ze hierna goed uitlekken.Smelt 1 el boter in een koekenpan en voeg er de spekblokjes aan toe. Laat deze onder voortdurend omscheppen knappend bruin worden. Voeg hierna de kippenlevers toe en laat deze ruim 5 minuten onder goed roeren doorbakken. Voeg zout, cayennepeper, tijmpoeder en dragon naar smaak toe. Schenk de cognac en madeira in de pan en laat dit alles op hoog vuur even doorbakken. Schep de levertjes met het stoofvocht uit de pan.Draai de lever door een molen of gebruik er de staafmixer voor. Klop de slagroom stijf. Meng de room voorzichtig door de levermassa. Proef of er nog kruiderij bij moet. De mousse mag best pittig van smaak zijn.Strijk olie op een stuk aluminiumfolie. Stort de pate op de folie en vorm er een rol van. Laat de pate eerst buiten de koelkast en vervolgens in de koelkast koud worden.Snijd met een warm mes plakken van de roompate. Leg per persoon een plak op een bordje. Verwarm druiven uit blik zonder sap en leg deze naast de pate.Geef er toast en boter bij.