Gegratineerde Bloemkoolsoep

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de bloemkool in roosjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de geschilde aardappel in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en laat de ui en de knoflook omscheppend glazig fruiten. Roer er de kerrie en de aardappelblokjes door. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat in ca. 12 minuten gaar koken. Pureer de soep met de staafmixer of door een zeef. Breng op smaak met wat zout en peper. Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de soep over ovenbestendige soepkoppen. Leg op iedere kop een sneetje stokbrood, bestrooi met geraspte kaas en zet onder de grill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.

Gegratineerde Bloemkoolsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept