Eendenbouten Met Wortel, Sinaas En Saffraan

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 u 30 min, de dag voordien. Bak de drooggedepte eendenbouten in 2 eetl. olijfolie, met de velkant naar onder. Voeg een scheutje water toe en laat gedurende 5 min. zachtjes stoven. Giet het vrijgekomen vocht weg. Doe nog een eetl. olijfolie in de pan en voeg de wortelen, de ui, de selder en een gesnipperd teentje knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de fond, de witte wijn, het laurierblad, de komijn, het paprikapoeder, de tijm en de saffraan toe. Dek af en laat 1 u 20 min. pruttelen. Zet koel weg. 20 min. de dag zelf. Schep het gestolde vet weg. Voeg het sinaas-abrikozenmengsel toe en laat 15 a 20 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

Eendenbouten Met Wortel, Sinaas En Saffraan is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Gekonfijte eendenbout met rodekool-korianderstamppot
30 min -
Bekijk recept
Mediterrane eendenbouten met truffelpolenta & parmezaan
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendensoep met spruitjes
35 min
Bekijk recept
Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept