1 u 30 min, de dag voordien. Bak de drooggedepte eendenbouten in 2 eetl. olijfolie, met de velkant naar onder. Voeg een scheutje water toe en laat gedurende 5 min. zachtjes stoven. Giet het vrijgekomen vocht weg. Doe nog een eetl. olijfolie in de pan en voeg de wortelen, de ui, de selder en een gesnipperd teentje knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de fond, de witte wijn, het laurierblad, de komijn, het paprikapoeder, de tijm en de saffraan toe. Dek af en laat 1 u 20 min. pruttelen. Zet koel weg. 20 min. de dag zelf. Schep het gestolde vet weg. Voeg het sinaas-abrikozenmengsel toe en laat 15 a 20 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.
Eendenbouten Met Wortel, Sinaas En Saffraan is een recept van Smulweb.nl