Mango-roomijs

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Leg 4 schijfjes mango apart en hak de rest fijn. Meng in een kom de mango met de suiker en het limoensap. * Giet 3 eetlepels heet water in een kleine hittebestendige kom en bestrooi met gelatine. Zet de kom op een pan zacht kokend water en roer goed tot de gelatine is opgelost. Roer dit door de mango′s. * Spatel de licht geklopte room door het mangomengsel. Giet het mengsel in een afsluitbare platic bak en laat het half bevriezen. * Klop het met een keukenmachine of (staaf-)mixer tot een glad mengsel. Schep het terug in de plastic bak en laat het weer bevriezen. * Haal het ijs 10 minuten voor serveren uit de vriezer en zet het in de koelkast. Serveer met de schijfjes mango en verse munt. Tip: als het ijs nog niet schepbaar is, even in de magnetron doen. Kleine hoeveelheid; ongeveer 10 sec. Let op dat je dit niet te lang doet anders kun je het drinken!

Mango-roomijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept