MON CHOU-ROZIJNENTAART

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het deeg: Zeef de bloem met wat zout boven een kom, voeg de koude boter toe en snijd die met 2 messen door de bloem in kleine stukjes. Voeg ca. 4 eetlepels ijskoud water toe en kneed het deeg snel tot een samenhangende bal. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 1 uur rusten. Rol het deeg vervolgens uit (tussen 2 grote stukken plastic huishoudfolie) en bekleed hiermee een beboterde springvorm (24 cm). Maak terwijl het deeg rust, de vulling. Breng de rozijnen in 2 1/2 dl. water aan de kook en laat ze zachtjes ca. 30 seconden koken. Laat ze uitlekken en doe ze samen met de rum in een kommetje. Splits de eieren. Klop de Mon Chou samen met de creme fraiche, de basterdsuiker en de vanillesuiker en de geraspte citroenschil met een mixer goed door elkaar. Meng een voor een de eierdooiers erdoor, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Roer de rozijnen met de rum erdoor. Klop in een kom de eiwitten stijf. Roer ca. 4 eetlepels stijfgeklopt eiwit door het Mon Chou mengsel om het wat luchtiger te maken en spatel de rest van het eiwit er voorzichtig door. Doe het mengsel over in de beklede springvorm en bak de taart een richel onder het midden van een voorverwarmde oven (200 gr. C) in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen, verwijder de rand van de springvorm en bestrooi hem met poedersuiker.

MON CHOU-ROZIJNENTAART is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rabarber-rozijnentaart
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Rozijnentaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mon Chou Rozijnentaart
30-60 min -
Bekijk recept

New York cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Paddenstoelensoep & roomkaasballen
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roggebroodjes met katenspekmousse
15 min Snack
Bekijk recept
Pruimengebak
10 min Gebak
Bekijk recept