Snij de mergpompoen in dunne plakjes en kook ze gedurende twee minuten gaar. Snij de gepelde tomaten in vier en verwijder de zaadjes. Leg 5 plakjes mergpompoen, twee partjes tomaat en enkele basilicumblaadjes op een beboterde plaat in een cilinder. Kruid met peper en zout. Leg de kabeljauw er boven op. Laat 3 minuten bakken in de oven. Meng de gesmolten boter met het broodkruim, peper en zout. Maak een laagje van 1/2 cm bovenop de kabeljauw en laat hem gedurende ongeveer 8 min. verder gaar worden. Maak intussen de saus klaar: de witte wijn met de fijngesnipperde sjalot laten inkoken. Visbouillon toevoegen en verder laten koken. Room toevoegen. Nog een beetje verder laten inkoken. Binden met een beetje boter en afmaken met peper, zout en citroensap. Schik de kabeljauw op het bord en giet de saus errond.
Taartje Van Verse Kabeljauw is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree