Taartje Van Verse Kabeljauw

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de mergpompoen in dunne plakjes en kook ze gedurende twee minuten gaar. Snij de gepelde tomaten in vier en verwijder de zaadjes. Leg 5 plakjes mergpompoen, twee partjes tomaat en enkele basilicumblaadjes op een beboterde plaat in een cilinder. Kruid met peper en zout. Leg de kabeljauw er boven op. Laat 3 minuten bakken in de oven. Meng de gesmolten boter met het broodkruim, peper en zout. Maak een laagje van 1/2 cm bovenop de kabeljauw en laat hem gedurende ongeveer 8 min. verder gaar worden. Maak intussen de saus klaar: de witte wijn met de fijngesnipperde sjalot laten inkoken. Visbouillon toevoegen en verder laten koken. Room toevoegen. Nog een beetje verder laten inkoken. Binden met een beetje boter en afmaken met peper, zout en citroensap. Schik de kabeljauw op het bord en giet de saus errond.

Taartje Van Verse Kabeljauw is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept