3. Kip van binnen en buiten bestrooien met zout en peper en in braadslede leggen. Blaadjes van bleekselderij boven een bakje in stukken knippen. Rozemarijn boven het bakje van takjes rissen en door selderijblad mengen. Van dit mengsel ca. 1 eetlepel bewaren, rest over kip strooien. Spek op borst van kip leggen. Boter in stukjes erover verdelen. Kip in midden van oven in ca. 30 minuten braden. Intussen de stengels van de bleekselderij wassen en in stukken van ca. 6 cm snijden. Prei wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden. Tomaten wassen en schoonmaken en doormidden snijden. Kip uit oven nemen, prei en bleekselderij rond kip leggen, helft van wijn over kip schenken. Kip in oven nog ca. 30 minuten laten braden, met vocht uit braadslede af en toe bedruipen. Kip uit oven nemen en rest van wijn erover schenken. Tomaten tussen groenten zetten en bestrooien met achtergehouden selderijmengsel, zout en peper. Kip nog ca. 20 a 30 minuten in oven braden, met vocht uit braadslede bedruipen
Kip Met Groenten Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl