Verwarm de oven in 8 minuten voor op 220 graden Celsius. Snijd intussen het vel van het ribstuk om de 2,5 centimeter door het vet heen in, tot bijna op het vlees. Snijd dan zorgvuldig het vlees van de ribben los. Prak de gehakte tijm met met zout en peper door de boter. Smeer en verdeel wat van de boter in de ruimte die je tussen de ribben en het vlees gemaakt hebt. Prop er zoveel mogelijk stukjes perzik in en smeer de rest van de boter erover. Om het vlees en de ribben bij elkaar en de perziken op hun plaats te houden, bind je er gewoon op 3 of 4 plaatsen een stukje touw (evt.bij de slager meenemen) strak omheen. Leg het dan met eventueel overgebleven perziken en andere groenten die je erbij wilt eten -aardappels, pastinaak, selderijknol of aardperen bijvoorbeeld- in een braadslee en zet dit 50 minuten tot een uur in de oven. Als het vlees uit de oven komt moet je het even 10 minuten laten staan alvorens het te serveren.
Gebraden Varkensribstuk Met Perzik is een recept van Smulweb.nl