2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesneden sjalot en het fijngesneden teentje knoflook glazig.
3 Voeg de paprikasnippers toe. Laat al roerende stoven gedurende 2 a 3 min.. Voeg ook de champignons toe en laat nog 2 a 3 min verder stoven. Kruid met basilicum, zwarte peper en zout.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de scampi′s aan beide zijde goudbruin. Laat enkele minutjes garen tot ze mooi roze kleuren. Kruid met peper en zout.
5 Giet er de cognac bij en maak de braadresten los.
6Voed de room toe en laat even inkoken. Voeg de paprikasnippers met champignons toe en meng goed. Laat nog enkele min. inkoken zodat U een lichtgebonden bereiding bekomt. Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
7Rooster intussen de toasts. Snijd ze in driehoeken.
Scampi's In Paprikaroomsaus is een recept van Smulweb.nl