Pan met dikke bodem inwrijven met knoflook. Hierin wijn aan de kook brengen. Op laag vuur kaas in gedeelten toevoegen en laten smelten. Maizena en kirsch mengen, aan gesmolten kaas toevoegen en nog 5 minuten zacht koken. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Andere ingredienten in schaaltjes doen. Aan tafel tomaten met ansjovis, ham met basilicum en soepstengel met mortadella omwikkelen. Fondue op rechaud zetten. Serveren met groene salade. Magnetron Fondue maken: schaal (inh. 1 1/2 liter) insmeren met knoflook. Wijn erin schenken en onafgedekt in ca. 4 minuten op 700 Watt aan de kook brengen. Kaas toevoegen en onafgedekt nog ca. 4 minuten op 500 Watt verhitten. Tussentijds 2x goed roeren. Maizenamengsel en kirsch toevoegen. Fondue onafgedekt nog ca. 1 minuut op 500 Watt verhitten.
Kaasfondue Van Italiaanse Kaas is een recept van Smulweb.nl