U snijd het rugspek zo fijn als u kunt, het varkensvlees en de een snijd u in blokjes van Ongeveer 1.5 cm groot. Neem een grote marmiet en doe eerst het fijn gesneden rugspek (of het ganzenvet )en de ui er in en een weinig aanstoven 3 a 4 min.. Doe nu het andere vlees erbij, goed roeren en 2 dl witte wijn en 2 dl water alsook de cognac en de kruiden er bij doen, ongeveer 3 uren laten pruttelen met het deksel er op, op tijd roeren. Na ongeveer een 3 tal uren zal u zien dat dit zeer zacht zal geworden zijn en het sap verdampt is, nu moet u alles door roeren met een grote vork zodanig dat het vlees kapot geroerd word. Afsmaken en eventueel peper en zout er bij doen. In potjes doen eventueel over gieten met reuzel of ganzenvet, dit bewaart alzo zeer lang Het kan ook in de vriezer bewaard worden.
Rilettes Van Eend En Varkens Vlees is een recept van Smulweb.nl