Aardbeien in plakjes snijden en er een stuk of 8 niet in stukjes snijden en bewaren voor de garnering.springvorm invetten en de bodem beleggen met lange vingers. hierover 2/3 van de kirsch druppelen (heb ik niet gebruikt). de blaadjes gelatine 10 min. weken in ruim koud water. Ondertussen de eieren splitsen.De dooiers met 150 gr. van de basterdsuiker dik en luchtig kloppen (ongeveer 2 a 3 min.; .De kwark in een andere kom vermengen met de creme fraiche en (evt) de rest van de kirsch. De dooiermassa en de plakjes aardbei door de kwark spatelen.Het limoen(citroen)sap in een pannetje verwarmen (redelijk heet) en hierin de goed uitgeknepen gelatine al roerend helemaal laten oplossen.Het mengsel 5 min. laten afkoelen en daarna in een dun straaltje door de kwarkmassa roeren. goed alles doorroeren! De eiwitten met de rest van de basterdsuiker stijf kloppen (als de kom wordt omgedraaid dan mag er niks meer uitvallen) en in gedeelten goed en voorzichtig door de kwarkmassa spatelen.De kwarkmassa op de koekbodem in de springvorm gieten, mooi glad strijken en afgedekt met huishoudfolie minstens 5 uur in de koelkast laten opstijven.De taart uit de vorm nemen en garneren met de 8 overgebleven aardbeien en met toefjes slagroom.
Kwarktaart Met Verse Aardbeien is een recept van Smulweb.nl