Boerenwafels de dereiding: Klop de eieren met de melk los. Leg de beschuiten naast elkaar in platte schalen en giet het eiermengsel erover. Laat alles even weken. Smelt een klontje boter in een koekepan en bak de beschuiten aan beide kanten bruin. Dien de boerenwafels op met bruine suiker. Knijpertjes de bereiding:Kneed alle ingredienten tot een soepel deeg en rol hiervan ca. 30 balletjes. Verhit een wafelijzer en vet het in. Leg een deegballetje in het ijzer, knijp het dicht en bak het wafeltje op een matig vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar. Laat het koekje afkoelen en bak de overige knijpertjes op dezelfde wijze. Schapensoep. Trek in 1 en een kwart liter water een bouillon van poulet, zout, kruiden, wortel en ui. Schep het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en zeef de bouillon. Doe de stukjes vlees in de bouillon, voeg rijst en soepgroenten toe en kook alles in ca. 30 minuten gaar. Strooi er voor het opdienen wat peterselie over.
Oudjaarrecept Boerenwafels, Knijpertjes, Schapensoep is een recept van Smulweb.nl